Menandatangani kontrak untuk pengembangan fasa kedua penapis udara roll-up loji rawatan kumbahan di Meilan International Airport, Haikou City, Hainan Province

18 Mei 2019 berita syarikat 420 paparan

Projek fasa kedua Lapangan Terbang Antarabangsa Haikou Meilan mempunyai jumlah pelaburan 14.468 bilion yuan, di antaranya projek lapangan terbang adalah 13.838 bilion yuan dan modal adalah 6.227 bilion yuan. Projek ini dirancang sesuai dengan sasaran 35 juta penumpang dan 400,000 tan kargo dan surat pada tahun 2025.

Mengikut persetujuan, projek pengembangan fasa kedua Lapangan Terbang Antarabangsa Haikou Meilan dirancang sesuai dengan sasaran 35 juta throughput penumpang dan 400,000 tan kargo dan mel melalui menjelang 2025. Kandungan pembinaan utama merangkumi kejuruteraan lapangan terbang, kejuruteraan kawalan lalu lintas udara , dan kejuruteraan bekalan bahan api. tiga sisi.

Kejuruteraan lapangan terbang: indeks 4F kawasan penerbangan, landasan landasan yang baru dibina dengan panjang 3,600 meter, dua jalan teksi selari dan sistem jalan penghubung, landasan landasan utama landasan yang baru dibina disediakan dengan sistem pencahayaan bantuan navigasi ketepatan kelas III, arah pendaratan sekunder disiapkan dengan sistem pencahayaan bantuan navigasi pendekatan Precision kelas I; pembinaan bangunan terminal seluas 296,000 meter persegi, 59 tempat letak pesawat pelbagai jenis, bangunan letak kereta 93,900 meter persegi, stesen pengangkutan 28,400 meter persegi, dan 28,000 meter persegi bilik makanan penerbangan; menyokong pembinaan pemadam kebakaran dan penyelamatan, komunikasi, bekalan kuasa, bekalan air, HVAC dan projek lain.

Kejuruteraan kawalan lalu lintas udara: kompleks kawalan pendekatan kawalan lalu lintas udara yang baru dibina, asrama pergeseran dan bangunan keselamatan lain dengan kawasan pembinaan 9,500 meter persegi dan kemudahan sokongan; landasan utama landasan utama pembinaan arahan jenis sistem pendaratan III, pembinaan arah pendaratan sekunder Sistem pendaratan instrumen jenis I; Pembinaan 2 set radar pengawasan permukaan, 1 set sistem kedudukan pelbagai titik, stesen radar cuaca Doppler, stesen suar omnidirectional dan kemudahan dan peralatan kawalan lalu lintas udara yang lain.

Projek pembekalan bahan bakar: baru membangun saluran paip apron 12.1 kilometer, 2 stesen minyak, dan memperluas stesen bahan bakar penerbangan menjadi 3435 meter persegi.

Pada tahap berikutnya, fokus pada peningkatan perancangan sistem pengumpulan dan pengedaran lapangan terbang, memperkuat hubungan organik antara lapangan terbang dan mod pengangkutan lain, mengoptimumkan organisasi operasi, mencerminkan keperluan perkhidmatan yang diperkemas dan jaminan keselamatan, dan memberikan peranan sepenuhnya lapangan terbang sebagai hab pengangkutan bersepadu; mengoptimumkan rancangan Bangunan terminal lebih jauh, memperkuat hubungan antara terminal baru dan lama, memperbaiki reka bentuk sistem lalu lintas lapangan terbang, dan meningkatkan kecekapan operasi lapangan terbang. Mempelajari dan memperbaiki rancangan pembinaan tanpa henti secepat mungkin untuk memastikan operasi lapangan terbang yang selamat selama tahap pelaksanaan projek; mengawasi pelaksanaan berbagai langkah pencegahan dan mitigasi risiko, menangani hal-hal seperti pengambilan tanah, pembongkaran, dan kebisingan memberi kesan, dan melindungi hak dan kepentingan rakyat secara berkesan. Memperkukuhkan perancangan dan kawalan lapangan terbang dan kawasan sekitarnya, melindungi pelepasan dan persekitaran elektromagnetik, dan sekaligus membina kemudahan sokongan awam di luar lokasi.

Kualiti kumbahan lapangan terbang serupa dengan kumbahan domestik, dan jumlah kumbahan yang dikeluarkan agak besar. Setelah rawatan biokimia kumbahan lapangan terbang, proses penyaringan dan pembasmian kuman diadopsi. Air yang dirawat dapat memenuhi standard air reklamasi untuk penggunaan air lanskap (CJ / T95-2002), dan digunakan untuk penghijauan dan air lanskap. Nanjing Yixiou penapis bergelung adalah normal untuk lapangan terbang. Pengawalan operasi.

Lebih banyak URL kandungan: www.ecolead.cn Tel: 025-57138032

Categories: